Dalen hotell
Torsdag 9 august setter vi kursen mot Telemark, nærmere bestemt til Dalen hotell. Vi går ombord på M/S Victoria i Lunde ca. kl. 13:00 og kan se fram til en 5 timers spennende tur opp Telemarkskanalen til Dalen med ankomst ca. kl. 18:00 Når det gjelder måltider får vi servert middag torsdag kveld, på fredag er det frokost, lunch og middag, og på lørdag får vi frokost ombord på M/S Henrik Ibsen, som er hotellets egen båt. Båten går fra Dalen ca. kl.08:30 og vi er da tilbake i Lunde ca. kl. 13:00 På fredag kveld blir middagen server på brygga hvor vi også skal holde en liten konsert. (Vi har selvfølgelig bestilt fint vær) Alt dette kommer til å koste ca. kr. 1750,- pr. pers. men medlemmene blir sponset av orkesteret. Vi kommer tilbake med flere opplysninger når vi har alle detaljer på plass. Så husk, sett av 9-11 august for en garantert begivenhetsrik tur.
Dalen Hotell er «eventyrhotellet» som ligger på Dalen i Tokke kommune i Telemark. Det ble bygd i 1894 i overdådig, romantisk stil med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Hotellet har 38 rom. Det ble restaurert etter å ha forfalt i mange år, og gjenåpnet i 1992. Hotellet som er på nesten 4500m2 er en av de største trebygningene i landet og det eneste gjenværende av de virkelig store trehotellene fra slutten av 1800 tallet. Hotellets fasader, lobby, den store hallen med originalt blyglasstak fra Berlin 1894, salongene og den berømte spisesalen er som da hotellet åpnet i 1884. Hotellrommene er stort sett som originalt og moderne bad ble installert i 2007.
Det sies at det spøker på rom 17 på Dalen hotell i Telemark. En engelsk kvinne kom hit på slutten av 1800- tallet. Gravid, men det var det bare hun selv som visste. Hun tilbrakte hele sommeren på hotellet og reiste hjem til England på høsten. Alene. Personalet måtte bryte seg inn på rommet hennes, og der fant de et dødt spedbarn. Siden den gang har den grå, engelske damen blitt observert på hotellet og man har også hørt barnegråt.
D/S "Victoria" ble bygget i 1882 på Akers Mekaniske Verksted i Oslo. I 1953 ble båten bygget om til motorskip og har vært gjenstand for flere ombygginger i årenes løp. M/S "Victoria" er også kjent som kanaldronningen og er å anse som Telemarks flaggskip. M/S Victoria kjører slusecruise i i fast rute mellom Skien og Dalen fra 21 mai til 4 september.
Foto: Ole C. H. Tomassen
Foto: Ole C. H. Tomassen
Foto: Ole C. H. Tomassen
NHG AS
Klikk på ikonet til venstre for å skrive ut eller laste ned denne siden
Nr 17. The English Lady's Room.
Spisesalen
Det ble på øvelsen 6 august opplyst følgende. Vi møter opp i Lunde kl. 12:00, båten går kl. 13:05, det blir da god tid til å sette av bagasje og parkere bilen Hvert medlem blir sponset med kr. 1000.- (som utleveres ved ombordstigning), slik at medlemmer betaler kr. 750.- og ektefelle/sambo betaler kr. 1750.- Båtturen opp fra Lunde til Dalen koster kr. 300.- pr. person, dette fordi M/S Victoria eies av et annet selskap. Totalsum å betale pr. par blir da kr. 3100.-, og for enkeltmedlemmer kr. 1050,-. Alle drikkevarer betaler vi selv. Vi betaler hotellet hver for oss ved avreise. På båten oppover Torsdag spanderer VTO felles lunch.
Du kan se bilder fra turen her
Varden Trekkspillorkester